В умовах ускладнення епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням коронавірусу, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з метою підвищення рівня обізнаності населення з питань профілактики гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID-19, проводиться активна роз’яснювальна робота.
Так, фахівці Держпродспоживслужби області провели роз’яснення щодо шляхів попередження розповсюдження та профілактики вказаного захворювання у 805 дошкільних навчальних закладах, 897 загальноосвітніх школах, 193 закладах громадського харчування, 45 лабораторіях ветеринарної медицини та 94 інших об’єктах масового скупчення населення. При цьому було розповсюджено 4500 пам’яток.
За результатами здійснення профілактичних перевірок керівникам закладів громадського харчування, продовольчих магазинів та ринків фахівці Служби вручили 3417 приписів щодо виконання основних протиепідемічних заходів з профілактики короновірусу, а саме:
- Встановити дозатори з антисептиком для обробки рук відвідувачів та персоналу в загальнодоступних місцях.
- Проводити щоденне прибирання приміщень закладу з обов’язковим використанням дезінфікуючих засобів (відповідно до вимог методичних рекомендацій до дезінфікуючого засобу) згідно встановленого графіку: заклади торгівлі – в кінці робочого дня, ринки – перед початком та в кінці робочого дня.
- Надати вільний безоплатний доступ до санвузлів (за наявності), з обов’язковим облаштуванням місць для дотримання правил особистої гігієни.
- Проводити провітрювання приміщень закладу та, по можливості, зволоження повітря.
Контроль виконання даних пропозицій здійснюють фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області в процесі проведення заходів державного нагляду. З початку введення карантину грубих порушень не зареєстровано!
Джерело: офіційний сайт Держпродспоживслужби України