П’ятеро осіб потрапили до лікарні після святкового застілля. Про це повідомляється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
8 січня до Каховського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надійшла інформація з каховської центральної районної лікарні про масове харчове отруєння. П’ятеро з семи учасників застілля, яке відбулося 7 січня, стали почуватися зле і звернулися за допомогою до лікарні.
Потерпілі вважають, що причиною отруєння стали домашні консервовані гриби, придбані на стихійному ринку у Вінницькій області. Також під підозрою банка маринованих шампіньйонів промислового виробництва, які теж того дня їли госпіталізовані.
Усі потерпілі лікувалися в стаціонарі. Стан двох потерпілих, госпіталізованих до реанімаційного відділення оцінюють як середньої тяжкості. Стан інших трьох постраждалих, після надання медичної допомоги оцінюють як задовільний.
У решти 2 учасників святкування ознак отруєння не зафіксовано. З ними провели роз’яснювальну бесіду.