Одна з трьох молочних кислот, що містяться у більшості твердих сортів сиру, знижує ризик серцевого нападу та інсульту, – про це свідчать результати нового дослідження, опублікованого в американському журналі Clinical Nutrition. Сир містить майже стільки ж білка, скільки і жиру, який організм використовує для регенерації клітин. У ньому багато кальцію, вітамінів D і B12, а також корисних бактерій, які сприятливо впливають на мікробіоту кишечника, що може сприяти поліпшенню обміну речовин.
Окрім того, вчені заявили, що вживання сирів може уповільнювати процес старіння організму та збільшувати середню тривалість життя.
Найгіршим компонентом сиру є сіль, яка порушує роботу нирок, адже затримує рідину в організмі і провокує набряки. Аби з сіллю не переборщити, варто на добу їсти лише шматочок сиру у 20-30 грамів.